Webwinkel

Archief



Ed Baten
Gastronoom Sommelier

11 december, Slow Food Terra Madre Dag Heeze

Vindt plaats van 13.00-16.00 uur in de Schaapskooi, de Plaetse 70 in Heeze.

Speciaal thema van Terra Madre Day 2011 is zuivel en kaas van rauwe melk. Europese wetgeving bedreigt het maken van rauwmelkse kaas en zuivel. Hiermee zou een heerlijke smaak en ambachtelijke traditie van boerenkaas en zuivel verloren gaan.

Programma:
Markt van streekproducten in de Schaapskooi. Op deze markt kunt u allerlei lokale ambachtelijke lekkernijen proeven en kopen om direct op te eten of mee te nemen; met deelname van:
• Slow Food Presidium het Kempische Heideschaap met lekkere (broodjes) ham van Kempen Lam; de gekookte ham      wordt gemaakt door slagerij van Hooff in Heeze.
• Biologisch dynamische geitenboerderij de Saanenhof uit Heeze met hun heerlijke rauwmelkse boeren geitenkaas
• Biologische bakkerij Meelmuts uit Eindhoven met allerlei lekkere broodjes en heel speciale worstenbroodjes met    gehakt van Kempen Lam
• English Pride met verwarmende heidethee, ‘mulled wine’ en andere lekkernijen
• Gerard Sturkenboom van molen St. Victor in Heeze met allerlei soorten meel om zelf brood te bakken: spelt, meergranen etc.
• St. Ambrosius met honing, was(kaarsen), jam en informatie over bijen houden.

Meer informatie zie website

Reageren is niet mogelijk