Agenda

Aanstaande evenementen

DatumNaamLocatieOmschrijving
december 16 2017 Masterclass BIO wijnen Vught

Feestelijke BIO wijnen (EU)



  • Kaas en wijn een uitmuntende combinatie en het blijft niet bij kaas alleen. 10 wijnen proeven met passende hapjes en bijgaande gezelligheid.

  • Van laag naar hoog smaakprofiel dus voor ieders wat wils. Met indien mogelijk met aanwezigheid van de Kaasspecialist Dennis Timmerman van de Kaasstulp Vught en de sommelier, het speel het spel van kaas en wijn. Leer meer over deze combinatie maken.

  • Met alle gelegenheid om vragen te stellen, o.a. inzicht op de wijn - spijs keuze


Met korting: € 24,50  - voucher van onze contacten.

Aanvang: 19 uur

Locatie: volgt via mail in week voor de Masterclass

Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl



 
januari 12 2018 Masterclass BIO wijnen 12 januari 19 uur nog te bepalen Thema Italiaanse wijnen met focus op zuid Italië

Meer info volgt.

 

Met korting: € 24,50  - voucher van onze contacten.

Aanvang: 19 uur

Locatie: volgt later

Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl
februari 23 2018 Masterclass BIO wijnen 23 februari 19 uur nog te bepalen rondom den Bosch Thema : Wijnen uit Noord Italië

 

Met korting: € 24,50  - voucher van onze contacten.

Aanvang: 19 uur

Locatie: Nog te bepalen.

Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl
maart 18 2018 Masterclass op zondag Nog te bepalen rond den Bosch Thema De Italiaanse eilanden

 

Met korting: € 24,50  - voucher van onze contacten.

Aanvang: 19 uur

Locatie: Nog te bepalen.

Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl

Eerdere evenementen

DatumNaamLocatieOmschrijving
november 18 2017 Masterclass BIO wijnen Den Bol, Marktveld 18 Vught. Aanvang 19 uur

Italiaanse BIO wijnen (geen inschrijving meer mogelijk)



  • Zaterdag 18 November start is 19 uur in d'n Bol, marktveld 18 in Vught.

  • Kaas en wijn een uitmuntende combinatie en het blijft niet bij kaas alleen. 10 wijnen proeven met passende hapjes en bijgaande gezelligheid

  • Veel nieuwe BIO wijnen van het hoogste niveau!

  • Van laag naar hoog smaakprofiel dus voor ieders wat wils. Speel het spel van kaas en wijn. Leer meer over de wijn spijs combinatie maken.

  • Met alle gelegenheid om vragen te stellen, o.a. enig inzicht op de wijn - spijs keuze


Met korting: € 24,50  - voucher van onze contacten.

Aanvang: 19 uur

Locatie: Marktveld 18 Vught

Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl

 
oktober 28 2017 Masterclass BIO wijnen Vught

De winter in aantocht (geen inschrijving meer mogelijk)



  • Kaas en wijn een uitmuntende combinatie en het blijft niet bij kaas alleen. 10 wijnen proeven met passende hapjes en bijgaande gezelligheid

  • In aanwezigheid van de Kaasspecialist Dennis Timmerman van de Kaasstulp Vught en de sommelier, het speel het spel van kaas en wijn.

  • Met alle gelegenheid om vragen te stellen, o.a. enig inzicht op de wijn - spijs keuze


Met korting: € 24,50  - voucher van onze contacten.

Aanvang: 19 uur

Locatie: volgt via mail in week voor de Masterclass

Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl

september 30 2017 Masterclass BIO wijnen Restaurant Pilkingtons Torenstraat 5, Den Bosch

Kaas en wijn en de herfst.



  • 10 wijnen proeven met passende hapjes uiteraard met de passende gezelligheid

  • In aanwezigheid van de Kaasspecialist en de sommelier het spel van kaas en wijn.

  • Waar let je op bij de wijnkeuze? Met alle gelegenheid om vragen te stellen, o.a. enig inzicht op de wijn - spijs keuze. Genieten van heerlijke vooral Italiaanse bio wijnen!


Met korting:  € 24,50 (met voucher van onze contacten.)

Aanvang: 19 uur

Locatie:Restaurant Pilkington's Torenstraat 5, Den Bosch

Deelnemen: mail naar info@pura-passione.nl

 



De Kaasstulp

Kerkstraat 16 a 

Geproefde wijnen zijn ook in de winkel te koop!

 

 

webwinkel www.bio-wijn.nl


 
juli 4 2017 Fingerfood en wijn workshop Kookstudio den Bosch Een kookworkshop met vele hapjes door u zelf klaargemaakt en waarbij we de passende wijn zoeken.
BITES & FINGERFOOD

Amuses in Frankrijk, tapas in Spanje, mezze in Marokko, Tunesië, Griekenland of Turkije, antipasti in Italië… Je kent ze vast wel, die lekkere éénhapsgerechtjes die voor het diner of tussen de gangen door worden gegeten. Of als lekkere hapjes tijdens een aperitief.

Geen zware maaltijden maar originele ‘bites’ waarmee je thuis in ‘no time’ je gasten kunt verbazen. Uiteraard krijg je de nodige productkennis bij en leer je nieuwe technieken om het koken (nog) aangenamer te maken.

De gemaakte hapjes worden als afronding van de workshop natuurlijk geproefd! Met een lekker glas wijn erbij is dit een ware culinare proeverij. We sluiten af met een lekker dessert.

  • Proeven is must, betekent echter uitspugen en niet drinken!

  • Leer bewust te proeven en de wijn-spijs combinatie te maken 

  • Leer leuke recepten voor hapjes om thuis te herhalen

  • Proef de combinaties en begrijp waar op te letten!

  • 10 wijnen proeven met passende hapjes.

  • Speel met de sommelier en de kok en het "Maillard effect".


Minimaal: aantal deelnemers 12 max. 18

Kosten € 60  ook met voucher van onze contacten (restant bijbetalen).

Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl

        

Een waar feest voor bourgondiërs


 
juni 29 2017 BBQ and wine workshop Kookstudio den Bosch Zomer is er dan eindelijk. Een thema waar we weinig bij stil staan en toch zowel vanuit de kook kant alsook de wijnen een heel bijzondere kooktechniek, waarbij BBQ meer is dan gewoon een stuk vlees op het rooster en passende wijnen wel heel groot verschil kunnen maken. Wat is het Maillard effect?Leer de kneepjes van het BBQ en de passende wijn.
BBQ WORKSHOP

Niets haalt smaak meer naar boven dan barbecueën. De volle smaak van rundvlees, de zilte sappigheid van zeevis, de natuurlijke zoetheid van groenten. De rook en de schroeilucht die bij barbecueën horen, dragen bij aan een volheid van smaak die anders nooit wordt bereikt. Een fijn of gezellig moment met vrienden, familie of collega‘s.

Bij de workshops besteden we aandacht aan het verschil tussen grillen, high and fast, tijd en temperatuur, voorbereiding en verschillende marinades en dressings.



  • Leer daarnaast over de passende wijnen van gastronoom sommelier Ed Baten

  • Kosten: normaal € 60 p.p.(met groupon bon bijbetalen). Betaling contant bij de kookstudio!

  • Inschrijven per mail naar: info@pura-passione.nl


Zegt het voort!

 
juni 24 2017 Masterclass wijn en kaas met Dennis de Kaasspecialist Vught nader te bepalen (Den Bol op Marktveld?) Kaas en wijn een uitmuntende combinatie en het blijft niet bij kaas alleen.

  • 10 wijnen proeven met passende hapjes.

  • In aanwezigheid van Kaasspecialist Dennis Timmerman van de Kaasstulp in Vught en Ed Baten de sommelier

  • Speel het spel mee van kaas en wijn. Van lichte zomerse wijnen tot een zwoele kwaliteitswijn.

  • Waar let je op bij de wijnkeuze, proef 10 wijn-spijs combinaties

  • Minimaal: aantal deelnemers 12

  • Kosten € 24,50 of met Groupon of Kaasstulp voucher

  • Deelnemen: Mail naar info@pura-passione.nl


 
juni 4 2017 Luxe boottocht met wijnproeverij Heusden (al volgeboekt!)

Genieten met mooi weer in de buitenlucht en anders in de boot.

2 uur varen met de sommelier aan boord.

8 wijnen proeven

Uiteraard met passende hapjes

genieten met volle teugen

Kosten  een uur varen  (4 wijnen proeven) € 37,50 p.p. Kosten twee uur varen (8 wijnen proeven) € 46 p.p.

Ook als groep te boeken (min. 8 max. 16 pers.)! Inschrijven en meer informatie mail naar info@pura-passione.nl of bel ons op Mob 0651 222 009




 
mei 20 2017 Masterclass zomerwijnen Vught nader te bepalen (Den Bol op Marktveld?) Een Masterclass met een blik op de zomer. Zwoele zomerwijnen uit zuid Italië o.a. met nieuwe aanwinsten en een geweldige rosato van La Dama een BIO huis waarvan we o.a. ook een ripasso en een Amarone hebben. Een wijn waar geen sulfiet aan toegevoegd is en dat is heel bijzonder, waarvan de druiven verder deels als rode wijn in een open cuve rijpen en Een echt tophuis. Verder een bijzondere witte wijn (BIO) uit Roemenië van de Aligote druif. Het huis wordt geholpen door Roberto di Filippo de beste BIO wijnboer van Italië 2012 en uit Puglia (nieuw wijnhuis!) met o.a. meerdere soorten Primitivo kortom weer genoeg te proeven en ontdekken.

Meer nieuwe wijnen volgen nog. Laten we er een internationale maar wel Europese proeverij van maken. Een Pouilly fumee misschien of toch een Chablis Grand Crus? leuke wijnen om naast een speciaal gerecht te zetten.

Masterclass met topwijnen voor een geweldige Groupon prijs nu van slechts € 24,90 p.p. 10 wijnen met passende hapjes 2 1/2 tot 3 uur lang genieten van uitstekende vooral BIO wijnen. (dit kunt u ook thuis organiseren vanaf 8 personen!)

Mail voor inschrijven / meer informatie naar info@pura-passione.nl of bel 0651 222 009

Ed Baten, Gastronoom Sommelier (NL en Italiaans)
mei 19 2017 Asperges en wijn proeverij 19 mei vanaf 19 uur ( geen deelname meer mogelijk ) Asperge boerderij te Braak Achterstraat 14 Cromvoirt i.v.m. grote belangstelling geen inschrijving voor deze dag meer mogelijk. Toch interesse in juist dit thema? Bij voldoende deelnemers kunnen wij nog een proeverij organiseren in de Masterclass reeks die maandelijks in Vught wordt georganiseerd! Mail naar info@pura-passione.nl 

Asperges en wijn , een geweldige combinatie, mits de juiste wijn bij het juiste gerecht.


passende wijn-spijs combinaties proeven. De bekende varianten maar wat dacht u van asperges op Italiaanse wijze b.v. met risotto, of in de omelet, in de wok, op Indische wijze klaargemaakt.  Vele varianten zijn denkbaar.

  • Data: 11 en 19 mei mits minimaal 12 deelnemers

  • Locatie: Bij Asperge boerderij Te Braak Achterstraat 14, in Cromvoirt

  • Aanvang: 19 uur tot 21 uur (met uitloop mogelijkheid)

  • Proef: 8 wijnen en passende asperge een alegoté uit Roemenië (BIO), een Grechetto uit Umbrië en natuurlijk de pinot Blanc en gris uit de Elzas (allen BIO wijnen). Al eens kennis gemaakt met een Gewurztraminer? Of een combinatie met een Pouilly fumee? Kom het eens proeven. Leer waarop u moet letten bij het maken van smaak combinaties! Een heerlijke ontdekkingsreis , 2  tot 2 1/2 uur lang genieten .

  • Presentatie door: Ed Baten Gastronoom sommelier (NL en Italiaans)

  • Kosten: € 18 p.p. , contant te betalen voor start van de proeverij

  • Schrijf in: door invulling van onderstaand formulier. Via de digitale weg, stuur een mail naar info@pura-passione.nl

  • Bevestiging: De inschrijving wordt altijd via de mail bevestigd, veranderen/afzeggen kan tot 48 uur voor de proeverij!


zie ook http://www.aspergebedrijfvandenbraak.nl 
april 22 2017 Masterclass wijn en spijs Vught nader te bepalen (D\\\'n Bol op Marktveld?) Een masterclass over wijn en spijs met vurige voorjaarswijnen en oude meesters, een aantal rode wijnen van 8 jaar of ouder. Veelal BIO wijnen ofwel wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven, want helaas is het maar zelden mogelijk helemaal geen sulfiet toe te voegen aan de wijn.

Met topwijnen uit Toscane o.a. een oude Chianti Roberto di Filippo, beste BIO wijnboer 2012 en zijn Trebbiano of Frandola. Een Amarone uit het zuiden (Puglia) (locale bijnaam voor een bijzondere wijn met veel restzoet (17% alc.). Een Barbera d'Asti uit 2006 en een Barolo van hetzelfde huis uit 2005. Een rosato zonder sulfiet toevoeging, verder heerlijk zachte zomerwijnen uit Sicilië en Puglia.
Bijzondere kazen en vleeswaren en de truffel producten van de Kaasstulp in Vught, een specialiteiten winkel met kwalitatief geweldige producten! Kortom voldoende ingrediënten voor een uitgebreid verhaal, heerlijke wijnen en verrukkelijke hapjes ernaast. Genieten van de bovenste plank.

  • * Goed bereikbaar vanaf station Vught ( 8 min. lopen)
    * Voor beginners en gevorderden
    * 10 Wijnen en begeleidende hapjes van hoog niveau
    * 3 uur lang genieten. Pura Passione!


Masterclass met topwijnen voor een geweldige Groupon prijs nu van slechts € 24,90 p.p. 10 wijnen met passende hapjes 2 1/2 tot 3 uur lang genieten van uitstekende vooral BIO wijnen. (dit kunt u ook thuis organiseren vanaf 8 personen!)

Mail voor inschrijven / meer informatie naar info@pura-passione.nl of bel 0651 222 009

Ed Baten, Gastronoom Sommelier (NL en Italiaans)
maart 5 2017 Masterclass wijn en spijs nog te bepalen Een masterclass wijn en spijs met aanwezigheid van Dennis Timmerman van de Kaasstulp in Vught. Heerlijke wijnen en bijpassende gerechten uit de winkel van Dennis. Met de lekkerste producten die we kunnen vinden. Met wijnen uit Valpolicella en Puglia maar ook La France en wellicht Espagna, net een heerlijke Rioja in het assortiment opgenomen.  Van laag naar hoog smaakniveau altijd Top BIO wijnen in het assortiment maar ook oude meesters, wijnen van 8 tot 10 jaar oud. Genieten dus.

Schrijf nu in via Groupon of via mail onderstaand mailadres en vraag meer informatie via info@pura-passione.nl of bel naar 0651 222 009

Meerdere data volgen!
januari 15 2017 Masterclass wijn & Spijs Hartje winter wijn, chingeale e funghi Vught Januari gaan we gewoon door met feesten wild zwijn paddestoelen ja ook truffel. Waarom zouden we gas terug moeten nemen. Ierder dag is een feest.

Een masterclass die zoals altijd begint met een sprankelende mousserende wijn, gevolgd door witte BIO wijnen Met kwaliteitswijnen  o.a. van de beste BIO wijnboer uit Italië en daarnaast de beste rosato uit ons assortiment (zonder sulfiet en natuurlijk BIO), dan 5 x rood uit drie landen van zacht naar stevig, met wijnen die prima bij wild zwijn passen. Een Rioja of in ieder geval een tempranillo wellicht of een oude barolo of barbaresco een Chianty  of toch een Franse klasieker? Zeker is dat we gaan genieten van oudere wijnen die prachtig passen bij een stevige winterdis zoals wild zwijn en truffel producten aan de hapjes kant.

Masterclass met topwijnen voor een geweldige Groupon prijs nu van slechts € 24,99 p.p. 10 wijnen met passende hapjes 2 1/2 tot 3 uur lang genieten van uitstekende vooral BIO wijnen.

 

Mail voor meer informatie naar info@pura-passione.nl of bel 0651 222 009

Ed Baten, Gastronoom Sommelier (NL en Italiaans)
december 10 2016 Masterclass wijn & Spijs Opmaat naar kerst met wild en truffel Vught December is wellicht de maand waar de beste en meeste wijnen worden gedronken.

Een masterclass die zoals altijd begint met een sprankelende mousserende wijn, gevolgd door witte BIO wijnen die niet zullen misstaan aan de feestdis, wijnen die je aan tafel inzet met structuur en die aanwezig blijven in de mond als de wijn al is doorgeslikt. Kwaliteitswijnen dus o.a. van de beste wijnboer uit Italië en daarnaast de beste rosato uit ons assortiment (zonder sulfiet en natuurlijk BIO), dan 5 x rood uit drie landen van zacht naar stevig, met wijnen die prima bij wild passen. Een Ripasso wellicht of een oude Chianti een Priorat (absolute spaanse top wijn) of toch een Franse klasieker? Zeker is dat we gaan genieten van oudere wijnen die prachtig passen bij een feestelijke dis zoals bij wild en truffel producten aan de hapjes kant.

Masterclass met topwijnen voor een geweldige Groupon prijs nu van slechts € 24,99 p.p. 10 wijnen met passende hapjes 2 1/2 tot 3 uur lang genieten van uitstekende vooral BIO wijnen.

Mail voor meer informatie naar info@pura-passione.nl of bel 0651 222 009

Ed Baten, Gastronoom Sommelier (NL en Italiaans)
november 5 2016 Masterclass wijn & Spijs Herfst in het glas. Vught De Herfst is per definitie de overgangsperiode naar rode wijnen als de dominante.

Een masterclass die zoals altijd begint met een sprankelende mousserende wijn, gevolgd door drie witte BIO wijnen uit drie geweldige wijngebieden, de Donau delta, De Elzas en la bella Italia, twee keer een Rosato met lange afdronk en van de beste wijnboer uit Italië en daarnaast de beste uit ons assortiment (voor mij beste Rosato ooit geproefd, zonder sulfiet en natuurlijk BIO), dan 4 x rood uit drie landen van zacht naar stevig, Een Amarone als afsluiter, hmmm heerlijk voor bij de open haard en dat kleedje ervoor. Spaans, Noord, midden en Zuid Italie met wijnen die prima bij wild passen.

Masterclass met topwijnen voor een geweldige Groupon prijs nu van slechts € 24,99 p.p. 10 wijnen met passende hapjes 2 1/2 tot 3 uur lang genieten van uitstekende vooral BIO wijnen.

Mail voor meer informatie naar info@pura-passione.nl of bel 0651 222 009

Ed Baten, Gastronoom Sommelier (NL en Italiaans)
oktober 1 2016 Masterclass wijn & Spijs Prachtige kleuren en smaken Vught Prachtige kleuren en smaken

Een masterclass met aan het begin een sprankelende mousserende wijn, witte BIO wijnen uit drie geweldige wijngebieden, de Donau delta, De Elzas en la bella Italia, twee keer een Rosato met afdronk en de beste wijnboer uit Italië en de beste uit ons assortiment (voor mij beste Rosato ooit geproefd, zonder sulfiet en natuurlijk BIO, dan 4 x rood uit drie landen van zacht naar stevig, Een Amarone als afsluiter.

Masterclass met topwijnen voor een geweldige Groupon prijs nu van slechts € 24,99 p.p. 10 wijnen met passende hapjes 2 1/2 tot 3 uur lang genieten van uitstekende vooral BIO wijnen.

Mail voor meer informatie naar info@pura-passione.nl of bel 0651 222 009

Ed Baten, Gastronoom Sommelier (NL en Italiaans)
september 11 2016 Masterclass wijn & Spijs terugblik op de zomer Vught Een Masterclass met een terugblik op de zomer.
o.a. met nieuwe aanwinsten een geweldige rosato van La Dama een BIO huis waarvan we o.a. ook een ripasso en een Amarone hebben. Een wijn waar geen sulfiet aan toegevoegd is en dat is heel bijzonder, waarvan de druiven verder deels als rode wijn in een open cuve rijpen en Een echt tophuis. Verder een bijzondere witte wijn (BIO) uit Roemenië van de Aligote druif. Het huis wordt geholpen door Roberto di Filippo de beste BIO wijnboer van Italië 2012 en uit Puglia o.a. een Negroamaro.

Meer nieuwe wijnen volgen nog. Laten we er een internationale maar wel Europese proeverij van maken. Een Pouilly fumee misschien of toch een Chablis Grand Crus? leuke wijnen om naast een speciaal gerecht te zetten.

Masterclass met topwijnen voor een geweldige Groupon prijs nu van slechts € 24,99 p.p. 10 wijnen met passende hapjes 2 1/2 tot 3 uur lang genieten van uitstekende vooral BIO wijnen.

Mail voor meer informatie naar info@pura-passione.nl of bel 0651 222 009

 

Ed Baten, Gastronoom Sommelier (NL en Italiaans)

 

 

 
juni 25 2016 Masterclass Bruissende zomerse wijnen Dn Hofmeester, Koestraat 54, Vught Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl of bel naar 0651 222 009

Al ingeschreven? Door een computer storing zijn de email adressen van degenen die zich al aangemeld hebben verloren gegaan. Gelieve zelf via de mail even te bevestigen of u komt. Mail naar info@pura-passione.nl of telefonisch naar 0651 222 009

Een masterclass over wijn en spijs met nadruk op zomerse en bruisende wijnen. Veelal BIO wijnen ofwel wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven, want helaas is het maar zelden mogelijk helemaal geen sulfiet toe te voegen aan de wijn.

Met zomerse topwijnen uit Spanje en  la bella Italia bijzondere kazen en vleeswaren en producten van de Kaasstulp in Vught, een specialiteiten winkel met kwalitatief geweldige producten! Met een Moscato d'Asti en een Brachetto als licht zoete uitsmijters, DOCG wijnen met ijs en gebak als afsluitertje. Kortom voldoende ingrediënten voor een uitgebreid verhaal, heerlijke wijnen en verrukkelijke hapjes ernaast. Genieten van de bovenste plank.

  • Goed bereikbaar vanaf station Vught ( 8 min. lopen)

  • Voor beginners en gevorderden

  • 10 Wijnen en begeleidende hapjes van hoog niveau

  • 3 uur lang genieten.

  • Met Pura Passione!


Wilt u voor of na de proeverij blijven eten?  In d'n Hofmeester waar we de proeverij doen, kan goed en betaalbaar gegeten worden. Op dit moment in de aanbieding een heerlijke sate van de haas (duitse kwaliteit). Aanrader! reserveren is gewenst via T 073 656 6900 

 
mei 29 2016 Masterclass zonnige terraswijnen met zachte smaken nader te bepalen Geen inschrijving meer mogelijk!

Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl of informeer bij de Kaasstulp Marktveldpassage 4 Vught naar andere manieren om deel te nemen.

Een masterclass over wijn en spijs met nadruk op zachtere en elegante zomerwijnen. Veelal BIO wijnen ofwel wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven, want helaas is het maar zelden mogelijk helemaal geen sulfiet toe te voegen aan de wijn.

Proef de wijn-spijs combinatie's met deels onbekende kazen, de beste salami en prochiutto uit Italie en Spanje. Maak kennis met truffel producten, een rosato van de beste BIO wijnboer 2012 , een DOCG wijn uit Sicilië en bijzondere BIO wijn uit Roemenië, de absolute topper een BIO Amarone della Valpolicella. Een geweldige proeverij met uitmuntende kazen en hammen waarvan de eerste deelnemers erg enthousiast waren. o.a. met Prijswinnaars en echte topwijnen dus! Ervaar het maken van een wijn-spijs combinatie

proeverij 0143 uur lang van wijn en spijs genieten

Vlakbij NS station Vught, dus prima ook met openbaar vervoer te bereiken. Voor beginners en gevorderden. Met een bijdrage van Dennis van de Kaasstulp in Vught en Gastronoom sommelier Ed Baten (NL en Italiaanse opleiding tot sommelier) (zie foto)

Met Pura Passione!
mei 27 2016 Genieten van een Soetigheden proeverij Marktveld 1 Vught Supervlaai Bij het Vughtse koffie en vlaaien huis in de Marktveldpassage in Vught is een verrukelijke dessertwijn proeverij te genieten, een uitprobeersel vandaar een super prijs. Genieten van unieke combinaties soetigheden en dessert wijnen. Duur +/- èèn uur. (geen garantie qua tijd!)
Vooraf reserveren kan tot een uur voor de proeverij! Graag via mail naar info@pura-passione.nl of telefoon 0651222009. Met uitleg van de sommelier, Normaal € 22 p.p. nu voor € 9,90 p. p.

Sweets
april 10 2016 Masterclass wijn en spijs met een knipoog naar de spaanse zon Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl

Nu eens iets meer naast Italiaanse wijnen de  focus op Spanje, het grootste wijnland qua oppervlakte wijngaarden in de wereld  Zonovergoten binnenland met smaakvolle en stevige wijnen. Met twee topwijnen de Rioja en die nog wel in drie varianten de joven, de crianza en de riserva die we allen gaan proeven natuurlijk. Met als topper een Priorat een onbekende wijn maar door spanje kenners en liefhebbers van topwijnen wel gekende krachtpatser. (o.a. besteld door NL top trainers die in Spanje voetbalden) wijnen van het hoogste niveau dus. Maar ook heerlijke witte wijnen Verdejo in diverse varianten (blends) veelal BIO wijnen natuurlijk... een enkele verdwaalde Italiaanse BIO wijn wellicht. Als het past in het verhaal en de smaak.

Met ook heerlijke salami van het Iberische varken, de serano ham en kazen en tapas om de wijn - spijs combinatie mee te maken. Een uitdaging voor liefhebbers en als je nog niet bekend bent met Spanje als wijnland, valt er veel te leren en voor fijnproevers heerlijke dingen te ervaren. Geniet niet met mate maar met volle teugen!

proeverij 0143 uur lang van wijn en spijs genieten

Vlakbij NS station Vught, dus prima ook met openbaar vervoer te bereiken. Voor beginners en gevorderden. Met een bijdrage van Dennis van de Kaasstulp in Vught en Gastronoom sommelier Ed Baten (NL en Italiaanse opleiding tot sommelier) (zie foto)

Met Pura Passione!

 
maart 18 2016 Afscheid van de winter met oude meesters Casa Pura Passione Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl

Een masterclass over wijn en spijs met nadruk op oude meesters, een aantal rode wijnen van 8 jaar of ouder. Veelal BIO wijnen ofwel wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven, want helaas is het maar zelden mogelijk helemaal geen sulfiet toe te voegen aan de wijn.

Met topwijnen uit Toscane o.a. een super Tuscan en een oude Chianti Roberto di Filippo, beste BIO wijnboer 2012 en zijn Trebbiano of Chrechetto.  Een oud juweeltje van Ronco Severo, een witte wijn die ongefiltert is, een lang gistingsproces heeft gehad en daarna nog eens twee jaar op houten vaten. Een Amarone uit Puglia (locale bijnaam voor een bijzondere wijn met veel restzoet uit 2003. Een Barbera d'Asti uit 2006 en een Barolo van hetzelfde huis uit 2005.

Bijzondere kazen en vleeswaren en de truffel producten van de Kaasstulp in Vught, een specialiteiten winkel met kwalitatief geweldige producten! Kortom voldoende ingrediënten voor een uitgebreid verhaal, heerlijke wijnen en verrukkelijke hapjesernaast. Genieten van de bovenste plank.

  • * Goed bereikbaar vanaf station Vught ( 8 min. lopen)
    * Voor beginners en gevorderden
    * 10 Wijnen en begeleidende hapjes van hoog niveau
    * 3 uur lang genieten. Pura Passione!

december 20 2015 Wijn en Soetigheden Vughts koffiehuis Marktveld 1 Bij het Vughtse koffie en vlaaien huis in de Marktveldpassage in Vught is een verrukelijke dessertwijn proeverij te genieten de komende tijd. 

Vier maal genieten van unieke combinaties.

We hebben het dan concreet over:

  1. Appel citroen gebak met een overheerlijke Prosecco DOC Frizzante

  2. Mango abrikoos met een Moscato d’Asti DOCG uit Piemonte

  3. Christoffel gebak met een zeldzaam lekkere rode mousserende wijn ook uit Noord Italië de Brachetto

  4. Het neusje van de zalm Belgische bonbons gebak met een uitmuntende rode dessertwijn, een Reciotto della Valpolicella


SweetsDuur: een uur.

Data zie agenda

Vooraf reserveren is noodzakelijk via mail naar info@pura-passione.nl

Met uitleg van de sommelier

Normaal € 22 p.p. nu voor € 9,90 p. p.
december 18 2015 Wijn en soetigheden Vughts koffiehuis Marktveld 1 Bij het Vughtse koffie en vlaaien huis in de Marktveldpassage in Vught is een verrukelijke dessertwijn proeverij te genieten de komende tijd. 

Vier maal genieten van unieke combinaties.

We hebben het dan concreet over:

  1. Appel citroen gebak met een overheerlijke Prosecco DOC Frizzante

  2. Mango abrikoos met een Moscato d’Asti DOCG uit Piemonte

  3. Christoffel gebak met een zeldzaam lekkere rode mousserende wijn ook uit Noord Italië de Brachetto

  4. Het neusje van de zalm Belgische bonbons gebak met een uitmuntende rode dessertwijn, een Reciotto della Valpolicella


Sweets

Duurt een uur.

Data zie agenda

Vooraf reserveren is noodzakelijk via mail naar info@pura-passione.nl

Met uitleg van de sommelier

Normaal € 22 p.p. nu voor € 9,90 p. p.

 

 
december 13 2015 Masterclass Truffel & Bubble Dn Hofmeester, Koestraat 54, Vught Herhaling van Masterclass 12 december, maar nu op zondag van 14 tot 17.00 uur

Nog 8 plaatsen beschikbaar!

De naam geeft al het thema aan maar de bubble zal alleen bij de aanvang centraal staan. Een champagne en wellicht een Cava? Truffels hebben een aardse / boerse smaak en daarbij passen wijnen met structuur en body. We proeven hapjes met truffel in salami, truffel met funghi porcini, truffel in honing, in kaas en met wijnen zowel wit als rood vooral uit Umbrië. 3

Maar ook wild gerechtjes, zwarte knoflook, heerlijke kazen van de kaasstulp uit Vught,

15Op het menu staat o.a. een houtgelagerde witte wijn uit 2007, een "supertuscan"een topwijn uit het gebied van de Brunello di Montalcino de topper van de dag is een bijzondere Amarone della Valpolicella BIO.

Met support van de Kaasstulp (Marktveld passage)  Vught

Nog meedoen? Kosten zijn € 24,00 p.p. Stuur een berichtje naar info@pura-passione.nl om te reserveren of bel 0651 222 009

----------------------------------


Wilt u na de proeverij blijven eten?  In d'n Hofmeester waar we de proeverij doen, kan goed en betaalbaar gegeten worden.  Heerlijk vlees (duitse kwaliteit). Aanrader! reserveren is gewenst via T 073 656 6900 

 
december 12 2015 Masterclass Truffel & Bubble (locatie veranderd!) Ploegveld 47 Vught De naam geeft al het thema aan maar de bubble zal alleen bij de aanvang centraal staan. Een champagne en wellicht een Cava of onze BIO Champagne? Truffels hebben een aardse / boerse smaak en daarbij passen wijnen met structuur en body. We proeven hapjes met truffel in salami, truffel met funghi porcini, truffel in honing, in kaas en met wijnen zowel wit als rood vooral uit Umbrië. 15
Maar ook wild gerechtjes, zwarte knoflook, heerlijke kazen van de kaasstulp uit Vught,

Op het menu staan o.a. een houtgelagerde witte wijn uit 2007, logo kaas en wijneen "supertuscan"een topwijn uit het gebied van de Brunello di Montalcino de topper van de dag is een bijzondere Amarone della Valpolicella BIO.

Met support van de Kaasstulp (Marktveld passage 4)  Vught

Voor deze Masterclass zijn geen inschrijvingen meer mogelijk, maar wordt wel op 13 december van 14 tot 17 uur herhaald!

 

Vooraf al een hapje eten op dezelfde locatie?

Dat kan prima in D'n Hofmeester, het restaurant waar we de proeverij doen. Tapas of toch een volledige maaltijd van de kaart. Betaalbaar en lekker. geen doorsnee! Vlees (Duitse kwaliteit) is heerlijk en elk gerecht toch net wat anders dan bij het gros van de horeca. een aanrader dus! reserveren is verstandig. Telefoon 073 656 6900

 
november 20 2015 Masterclass Wild en Wijn Dn Hofmeester Vught Wilde wijnen, Nee wijn bij wild. Een proeverij met passende wijnen bij wilde zalm, geconfijte wilde eend,  salami van wild zwijn en hert en.... wat voor wilde zaken ons nog meer tebinnen vallen c.q. te vinden zijn. Suggesties welkom.

Met stevige wijnen die passen bij stevige smaken. Een verrasende rode BIO wijn uit Roemenië, wijnen uit de Franse kelder, een Barolo hoort erbij. Kortom laat u verrassen.

Er zijn al een behoorlijk aantal inschrijvingen voor deze proeverij. Zonodig herhalen we dit thema op zaterdag de 21e

Kosten € 24,90 p.p. meer info mail naar info@pura-passione.nl

Of bel 0651 222 009

15 logo kaas en wijn

 
oktober 10 2015 Masterclass wijn en spijs Spaanse - Italiaanse wijnen (BIO) (vervalt) Masterclass vervalt!

Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl

Nu eens de focus op Spanje, het grootste wijnland qua oppervlakte wijngaarden. Zonovergoten binnenland met smaakvolle en stevige wijnen. Met twee topwijnen de Rioja en die nog wel in drie varianten de joven, de crianza en de riserva die we allen gaan proeven natuurlijk. Met als topper een Priorat een onbekende Wmaar door spanje kenners en liefhebbers van topwijnen wel gekende krachtpatser. (o.a. besteld door NL top trainers die in Spanje voetbalden) wijnen van het hoogste niveau dus. Maar ook heerlijke witte wijnen Verdejo in diverse varianten (blends) veelal BIO wijnen natuurlijk... een enkele verdwaalde Italiaanse BIO wijn wellicht. Als het past in het verhaal en de smaak.

Met ook heerlijke salami van het Iberische varken, de serano ham en talloze andere spaanse kazen en tapas om de wijn - spijs combinatie mee te maken. Een uitdaging voor liefhebbers en als je nog niet bekend bent met Spanje als wijnland, valt er veel te leren en voor fijnproevers heerlijke dingen te ervaren. Geniet niet met mate maar met volle teugen!

* 3 uur lang van wijn en spijs genieten
* Vlakbij NS station Vught, dus prima ook met openbaar vervoer te bereiken
* Voor beginners en gevorderden.
* Pura Passione!

  • 20140628_214905Spanjewijn_Wijnstreken

september 20 2015 Masterclass wijn en spijs Toscaanse toppers Restaurant den Hofmeester, Koestraat 54; 5261 CM; Vught (zij ingang rechts!) Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl

Midden Italië als uitgangspunt. Met grote namen zoals de Vino Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino en heerlijke Chianti in dit geval de Chianti Ruffina BIO in dit geval. Geweldige smaken. Met elegante witte wijnen maar vooral nadruk op rood. De herfst is al in aantocht, de smaken nemen toe.  Veel DOCG wijnen op het menu met wildzwijn en truffel producten,  geurige roodbacterie kaas van het schaap maar ook stevige kazen en salami's, Prochiutto en coppa di Parma met mosterd van de most van de druif. 

* 3 uur lang van wijn en spijs genieten
* Vlakbij NS station Vught, dus prima ook met openbaar vervoer te bereiken
* Voor beginners en gevorderden.
* Pura Passione!

 

logo kaas en wijn
spijzen_diezehuijs


 

 
augustus 15 2015 Masterclass wijn en spijs zomerwijnen .............. (verzet naar15 aug!) Vught centrum  

Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl

Een masterclass over wijn en spijs met nadruk op witte en verrassende zomerwijnen. Veelal BIO wijnen ofwel wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven, want helaas is het maar zelden mogelijk helemaal geen sulfiet toe te voegen aan de wijn.

Met topwijnen van Sicilie die door een top oenoloog uit Frankrijk zijn begeleid en dat is te proeven. Het hoeft niet altijd een DOCG wijn te zijn om iets moois te maken. Verder de rosato van Roberto di Filippo, beste BIO wijnboer 2013 en zijn Trebbiano of Chrechetto. Bijzondere wijnen net over de grens van Italie naar Slovenie gevonden. De Verus, sauvignon bijvoorbeeld.  Een oud juweeltje van Ronco Severo, een witte wijn die ongefiltert is, een lang gistingsproces heeft gehad en daarna nog eens twee jaar op houten vaten. Verder rode wijnen die zacht genoeg zijn voor de warme zomer. Geen logge zware wijnen maar suptiele lekkernijen. Een Amarone della Valpolicella, en de ripasso van hetzelfde huis, een BIO snoepje jawel ook dat kan uit Roemenië. Uiteraard vergezeld van heerlijke hapjes, Vis en fris, zachte kazen uit de pyreneën en de champagne streek. Zachte serano ham met een snufje truffelhoning. Bijzondere streekgerechten maar ook  een geweldige pesto en geweldig gemaakte sauzen. De bijzondere kazen en vleeswaren en de truffel producten zijn ook te koop bij de Kaasstulp in Vught, een specialiteiten winkel met kwalitatief geweldige producten! 

. Kortom voldoende ingrediënten voor een uitgebreid verhaal, heerlijke wijnen en verrukkelijke hapjes ernaast. Genieten van de bovenste plank.

  • * Goed bereikbaar vanaf station Vught ( 8 min. lopen)
    * Voor beginners en gevorderden
    * 10 Wijnen en begeleidende hapjes van hoog niveau
    * 3 uur lang genieten. Pura Passione!


 

_DSC2664hapjes 1


juni 24 2015 Masterclass wijn/spijs - thema zonnige zuid Italiaanse wijnen Vught Centrum  

(geen boekingen meer mogelijk!)

Schrijf nu in via Groupon of vraag meer informatie via de mail naar info@pura-passione.nl

10 wijnen proeven met als topper van de avond, de Amarone van het zuiden naast een echte Amarone della Valpolicella (die de prijs van beste rode wijn van Italie kreeg in 2014), een geweldige Nerello Mascallese van de Etna, de enige DOCG wijn van Sicilia de Cerasuolo di Vittoria, de Donna Giovanna uit Calabrie, een witte wijn die in 2008 de prijs van beste witte wijn van zuid Italië kreeg, een Ripasso mag niet ontbreken,  als de VinItaly succesvol is dit jaar (Italiaanse wijnbeurs) Wijnen van de zomer met veel zonuren, zacht en redelijk aanwezig zoet. Bijzondere wijnen die je niet elke dag proeft.

Met olijfolie van Frans van Munster uit Puglia, pane carasau uit Sardegna, trammezini's met heerlijke prochuito San Daniele, passende hapjes bij de wijnen en uitleg over de wijn-spijs combinatie.

* Goed bereikbaar vanaf station Vught ( 8 min. lopen)
* Voor beginners en gevorderden
* 10 Wijnen en begeleidende hapjes van hoog niveau 3 uur lang genieten
* drie uur lang genieten van spijs en wijn en het verhaal hierbij

_DSC2659
castiglion


 
juni 21 2015 OVerzicht proeverij BIO wijnen. Pura Passione! Het Gripshuis, Martveld 3 Vught
proeverij 012
vino_scaffale

 

 

 

 

Regelmatig maar zeker als er veel nieuwe wijnen zijn te bewonderen, is het van belang om met degenen waar je al jaren samenwerkt, maar vaak vooral ook als vrienden met Pura Passione worden ervaren, het assortiment eens door te proeven zoals dat in vakjargon heet. Daarom nodigen we je uit om komende zondag een uurtje vrij te maken om te proeven en te genieten van verrasende wijnen van excellente BIO kwaliteit!

Wanneer: zondag 21 Juni a.s. is er de gelegenheid om te komen proeven van onze nieuwe wijnhuizen en bestaande BIO toppers.

Locatie: Het Gripshuis Marktveld 3 Vught

Tijd:  zondag 21 Juni van 13 tot 17 uur

  • Met natuurlijk de wijnen van Roberto di Filippo (beste BIO wijnboer 2013 Italië) op tafel.

  • De nieuwe Amarone en Ripasso BIO van La Dame

  • Een geheel nieuw BIO huis Giovanni van Sicilië (nieuw op Nederlandse markt en top kwaliteit!)

  • Verrassende BIo wijnen uit Emilia Romagna, maar ook uit Roemenië, Elzas, maar ook enkele betaalbare basiswijnen.


Gratis toegang voor genodigden. Waaronder ook de LinkedIn en BOB relaties. Graag  vooraf even aanmelden via mail naar info@pura-passione.nl

Andere geinteresseerden kunnen tevens inschrijven maar betalen € 10 entree, boven de € 50 wordt dit als korting op de factuur verwerkt.

 

 

 

 
februari 15 2015 Nieuwe agenda met bijzondere masterclasses en proeverijen 2015 volgen eind februari! Den Bosch / Vught / Rosmalen Er zijn weer vele masterclasse's en proeverijen in voorbereiding. Basis proeverijen met 8 wijnen en tegen een heel schappelijke prijs, maar ook zeer leerzame masterclasses met uitleg over de manier waarop sommeliers de wijn - spijs combinatie maken gecombineerd met thema's zoals de wijnen van Sicilia of Sardegna, Piemonte of meer een thema als dessertwijnen en BIO wijnen. Uiteraard worden de DOCG (topwijnen) uit de regio ook behandeld en geproefd. Een serie bijzondere proeverijen dus voor een hele aimabele prijs. Meer informatie volgt, op de hoogte blijven, mail naar info@pura-passione.nl
januari 27 2015 agenda proeverijen 2015 volgt eind Januari
januari 21 2015 Wijn en Soetigheden Vughtse Koffie en vlaaien huis Marktveldpassage 1 Bij het Vughtse koffie en vlaaien huis in de Marktveldpassage in Vught is een verrukelijke dessertwijn proeverij te genieten de komende tijd. Vier maal genieten van unieke combinaties.

We hebben het dan concreet over:

  1. Appel citroen gebak met een overheerlijke Prosecco DOC Frizzante

  2. Mango abrikoos met een Moscato d’Asti DOCG uit Piemonte

  3. Christoffel gebak met een zeldzaam lekkere rode mousserende wijn ook uit Noord Italië de Brachetto

  4. Het neusje van de zalm Belgische bonbons gebak met een uitmuntende rode dessertwijn, een Reciotto della Valpolicella




    • Sweets

    • Duurt een uur.

    • Data zie agenda

    • Vooraf reserveren is noodzakelijk via mail naar info@pura-passione.nl

    • Met uitleg van de sommelier

    • Normaal € 22 p.p. nu voor € 9,90 p. p.



 

 
januari 3 2015 Wijn spijs Special (o.a. social en sweet deal) D\\\'n Hofmeester Vught 20140409_161257

Proef de wijn-spijs combinatie's met deels onbekende kazen, salami en prochiutto uit Norcia (sinds 1200 de beste slagers van Italië) Maak kennis met truffel producten, een rosato van de beste BIO wijnboer 2012 en een "supertuscan"een topwijn uit het gebied van de Brunello di Montalcino (topwijn). Enkele wijnen zullen tegen geweldige kortingen te koop zijn. Echter eerst proeven !

Normale prijs € 45 Nu voor € 27,50 p.p.  Reserveren stuur mail naar info@pura-passione.nl

Proeverij vol, geen reservering meer mogelijk

januari 3 2015 Wijn en Soetigheden Vughts koffiehuis Marktveld 1
januari 1 2015 Wijn en Soetigheden Vughtse koffie en vlaaien huis Marktveldpassage 1 Bij het Vughtse koffie en vlaaien huis in de Marktveldpassage in Vught is een verrukelijke dessertwijn proeverij te genieten de komende tijd. Vier maal genieten van unieke combinaties.

We hebben het dan concreet over:

  1. Appel citroen gebak met een overheerlijke Prosecco DOC Frizzante

  2. Mango abrikoos met een Moscato d’Asti DOCG uit Piemonte

  3. Christoffel gebak met een zeldzaam lekkere rode mousserende wijn ook uit Noord Italië de Brachetto

  4. Het neusje van de zalm Belgische bonbons gebak met een uitmuntende rode dessertwijn, een Reciotto della Valpolicella




    • Sweets

    • Duurt een uur.

    • Data zie agenda

    • Vooraf reserveren is noodzakelijk via mail naar info@pura-passione.nl

    • Met uitleg van de sommelier

    • Normaal € 22 p.p. nu voor € 9,90 p. p.



 

 
december 13 2014 Masterclass TOP DOCG wijnen met Dennis van de Kaasstulp uit Vught D\\\'n Hofmeester Vught logo kaas en wijn

Deelname ook voor Sweetdeal voucher houders. Met Socialdeal voucher is deelname mogelijk na bijbetaling van € 12 p.p.!

Proef de wijn-spijs combinatie's met deels onbekende kazen, de beste salami en prochiutto uit Italie en Spanje. Maak kennis met truffel producten, een rosato van de beste BIO wijnboer 2012 en een "supertuscan"een topwijn uit het gebied van de Brunello di Montalcino (topwijn) een Barolo, Amarone della Valpolicella. Een geweldige proeverij met uitmuntende kazen en hammen waarvan de eerste deelnemers erg enthousiast waren. o.a. met Prijswinnaars en echte topwijnen dus! Ervaar het maken van een wijn-spijs combinatie

Klanten van De Kaasstulp uit Vught kunnen ook nog een extra korting krijgen ter waarde van € 10  bij een besteding van een bedrag boven de € 20  in de winkel. Daar is een voucher te krijgen voor deze korting. Reserveren stuur mail naar info@pura-passione.nl

Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar. bel 0651222009 voor snelle reservering!

november 29 2014 Wijn-spijs special (o.a. social deal) Den Hofmeester Koestraat 54, 5261 CM Vught 20140409_161257

Geen boeking meer mogelijk. Is vol!

Proef de wijn-spijs combinatie's met deels onbekende kazen, salami en prochiutto uit Norcia (sinds 1200 de beste slagers van Italië) Maak kennis met truffel producten, een rosato van de beste BIO wijnboer 2012 en een "supertuscan"een topwijn uit het gebied van de Brunello di Montalcino (topwijn). Enkele wijnen zullen tegen geweldige kortingen te koop zijn. Echter eerst proeven !

Normale prijs € 45 nu voor € 22,50 Reserveren stuur mail naar info@pura-passione.nl

Proeverij is al volgeboekt, zie verderop in agenda voor alternatief!

november 14 2014 Unieke wijnproeverij bij Pasta e Sugo Pasta e Sugo Markt 5 Veghel pasta e sugo wijnproeverij

Unieke proeverij met wijnen van de beste BIO wijnboer 2012 van Italie en speciale lekkernijen uit de Pasta e Sugo winkel. O.a. truffel producten en heerlijke salami's van de beste Italiaanse Salami maker. U proeft o.a. een BIO Rosato met ballen van 13,5% alcohol en de Sagrantino di Monetefalco de meest tanineuze wijn op de wereld. Een geweldige wijn voor uw kerstdiner.

Mail naar info@pastaesugo.nl 

(ook toegangkelijk met socialdeal voucher - mail dan naar info@pura-passione.nl )
november 1 2014 Masterclass Top - DOCG wijnen met Kaasspecialist Dennis Timmermans Tappasrestaurant den Hofmeester Koestraat 54 Vught 19.00 uur logo kaas en wijnDeelname ook voor Sweetdeal voucher houders. Met Socialdeal voucher is deelname mogelijk met bijbetaling van € 12 p.p.!

Proef de wijn-spijs combinatie's met deels onbekende kazen, de beste salami en prochiutto uit Italie en Spanje. Maak kennis met truffel producten, een rosato van de beste BIO wijnboer 2012 en een "supertuscan"een topwijn uit het gebied van de Brunello di Montalcino (topwijn) een Barolo, Amarone della Valpolicella. Een geweldige proeverij met uitmuntende kazen en hammen waarvan de eerste deelnemers erg enthousiast waren. o.a. met Prijswinnaars en echte topwijnen dus! We beginnen met Champagne en eindigen met een Amarone of andere topwijn. Ervaar het maken van een wijn-spijs combinatie

Klanten van De Kaasstulp uit Vught kunnen ook nog een extra korting krijgen ter waarde van € 10  bij een besteding van een bedrag boven de € 20  in de winkel. Daar is een voucher te krijgen voor deze korting. Reserveren stuur mail naar info@pura-passione.nl

Proeverij is al volgeboekt, zie verderop in agenda voor alternatief!

oktober 17 2014 Wijnproeverij bij Pasta e Sugo in Veghel Pasta e Sugo, Markt 5 Veghel pasta e sugo wijnproeverij

Unieke proeverij met wijnen van de beste BIO wijnboer 2012 van Italie en speciale lekkernijen uit de Pasta e Sugo winkel. O.a. truffel producten en heerlijke salami's van de beste Italiaanse Salami maker. U proeft o.a. een BIO Rosato met ballen van 13,5% alcohol en de Sagrantino di Monetefalco de meest tanineuze wijn op de wereld. Een geweldige wijn voor uw kerstdiner.

Mail naar info@pastaesugo.nl 

(ook toegangkelijk met socialdeal voucher - mail dan naar info@pura-passione.nl )

 
augustus 23 2014 Kaas en wijn workshop Door: Kaasspecialist Dennis Timmermans en Ed Baten Sommelier Vught (nog geen mail ontvangen, neem contact op of geef email adres door!) logo kaas en wijnDeelname ook met Sweetdeal en Social deal Voucher mogelijk!
augustus 9 2014 Masterclass Zomerwijnen met bijzonder hapjes! (VOL - reserveer snel een latere datum!) Marktveld Vught - lunch caffee den Bol of den Gerechthof 20140409_161257Deelname ook met Sweet deal Voucher mogelijk!
juni 6 2014 Masterclass Zomerwijnen met bijzondere hapjes! Marktveld Vught - lunch caffee den Bol of den Gerechthof (nog 4 plaatsen!) 20140409_161257Deelname met sweet deal vouher mogelijk


 
juni 5 2014 (VERSCHOVEN NAAR 23 AUGUSTUS!) Kaas en wijn combinatie met Kaasspecialist Dennis Timmermans en Ed Baten Sommelier Marktveld Vught logo kaas en wijnDeelname ook met Sweet deal Voucher mogelijk!
mei 22 2014 Wijn-spijs cursus Cafee dn Bol Vught Maak kennis met mousserende wijnen. Leer over de ideale kelder, opbouw wijnvoorraad
Wijnaankopen, de wijnmarkt en wijnveiling NL. Organisatie van een wijnavond of proeverij
Excellente wijnen / dure wijnen het geld waard? Proeve van bekwaamheid (de wijntest)

Evaluatie met een goed glas wijn natuurlijk!

bicchieri2
mei 15 2014 Masterclass Zomerwijnen (verzet naar andere data!) Maak een keuze uit andere masterclasses! 20140409_161257
mei 8 2014 Wijn-spijs cursus Cafee dn Bol, Marktveld 18 Vught o.a. gaan we praten over wijngaarden in de seizoenen, goede jaren,  slechte jaren,  Wijnbouw in Europa,  hoe ontstaat een rosé en mousserende wijn,  de wijn-spijs combinatie maken,  hoe kies ik een wijn bij een gerecht?  We proeven 10 wijnen en matchen met de diverse spijzen. Wat past wel en wat niet.

 
mei 1 2014 Wijn-spijs cursus caffe dn Bol Vught Wij proeven en ontdekken de wijnlanden van de "nieuwe" wereld. Wat zijn de verschillen tussen de  nieuwe en oude wereld. Typische wijnen per land. Hoe wordt een dessertwijn gemaakt. Maak kennis met een passito en de Brachetto DOCG
Versterkte wijnen wat zijn dat en we proeven een aantal voorbeelden. Zoals Limoncello en Port
Proeven en beoordelen van dessert wijnen en de wijn / spijs combinaties.
april 17 2014 Wijn-spijs cursus Cafee dn Bol, Marktveld 18 Vught Wijnbereiding en proeven van  (zachte) rode wijnen en natuurlijk weer het aromawiel en methode Klosse oefenen om wijn/spijs te beschrijven. Blind proeven met het mystery glas.
Typische wijnen per land (Europa) Duits en Frans een historische wijnwereld
april 3 2014 Wijn-spijs cursus start Cafee dn Bol, Marktveld 18 Vught Kijk hier naar het programma. Schrijf in via mail naar info@pura-passione.nl 

Wat is wijn en de geschiedenis van de wijn, Etiket + etiquette (Lezen etiket, kurk, kurkentrekkers, glas, serveertemperatuur, decanteren, karafferen, etc), Wanneer is een wijn op dronk, houdbaarheid, vinificatie (wijnbereiding) witte wijnen, Wijnwetgeving + classificaties.

Verder: Beschrijf wat je proeft met behulp van het aromawiel, leer 10 wijnen proeven volgens het model van Peter Klosse.  Tevens een wijn  blind proeven met het mystery glas
maart 27 2014 Masterclass Italiaanse / internationale BIO wijnen Perron3 Rosmalen Deze donderdag gaan we weer genieten van 10 wijnen met passende en verrassende  hapjes. Op het programma staan o.a. een Ripasso en Amarone della Valpolicella en als afsluiter een Sagrantino di Montefalco van de beste BIO wijnboer 2012 Roberto Di Filippo.
februari 27 2014 Masterclass Italiaanse en BIO wijnen (Donderdag) Perron3 Rosmalen (o.v.) Een topwijn avond met o.a. Een Nerollo Mascallese van de Etna en een Barolo 2004 van het huis San Biaggio.
januari 31 2014 Masterclass Italiaanse en BIO wijnen (VOL) Perron 3 Rosmalen Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen Masterclass is al volgeboekt. Kies s.v.p. een andere datum!
januari 26 2014 Masterclass Italiaanse en BIO wijnen (Zondag) Marktveld in Vught precieze locatie volgt nog. (Voor deze masterclass zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar)
december 28 2013 MASTERCLASS Italiaanse en Spaanse (Bio) wijnen (zaterdag) Was Perron 3 Rosmalen is verplaatst naar Café Den Bol, Marktveld 18 in Vught. zie ook http://dnbol.nl/
december 14 2013 Masterclass Italiaanse en BIO wijnen (zaterdag) Perron 3 Rosmalen
november 23 2013 MASTERCLASS INTERNATIONALE (Bio) WIJNEN PERRON3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen
oktober 26 2013 MASTERCLASS INTERNATIONALE (Bio) WIJNEN PERRON3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen
september 29 2013 MASTERCLASS INTERNATIONALE (Bio) WIJNEN PERRON3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen
juni 15 2013 MASTERCLASS INTERNATIONALE (Bio) WIJNEN PERRON3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen
april 25 2013 wijn - spijs cursus dag 5 Perron 3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen (tegenover station)
april 21 2013 MASTERCLASS INTERNATIONALE (Bio) WIJNEN PERRON3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen
april 11 2013 wijn - spijs cursus dag 4 Perron 3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen (tegenover station)
maart 28 2013 wijn - spijs cursus dag 3 Perron 3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen (tegenover station)
maart 23 2013 MASTERCLASS INTERNATIONALE (Bio) WIJNEN PERRON3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen
maart 14 2013 wijn - spijs cursus dag 2 Perron 3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen (tegenover station)
februari 28 2013 wijn - spijs cursus dag 1 Perron 3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen (tegenover station)
februari 23 2013 Masterclass Italiaanse wijnen Perron 3 Rosmalen
februari 8 2013 MASTERCLASS INTERNATIONALE (Bio) WIJNEN (verschuift i.v.m. te weinig aanmeldingen) PERRON3 Hof van Hollantlaan 1 Rosmalen
januari 26 2013 Masterclass Italiaanse wijnen Perron 3 Rosmalen
december 30 2012 Masterclass Italiaanse wijnen 14 - 17 uur Perron3 Hof van Hollandlaan 1 Rosmalen (bij station)
december 12 2012 Italiaanse wijn-spijs cursus (deel 5) Perron 3 Rosmalen 19 tot 22 uur
november 28 2012 Italiaanse wijn-spijs cursus (deel 4) Perron 3 Rosmalen 19 tot 22 uur
november 14 2012 Italiaanse wijn-spijs cursus (deel 3) Perron 3 Rosmalen 19 tot 22 uur
november 11 2012 Winterwijnen met hapjes en muziek - overzichtproeverij (vrij entree!) De Boerderij Pastoor Hordijkstraat 5B. 5243 VV Rosmalen
oktober 31 2012 Italiaanse wijn-spijs cursus (deel 2) Perron 3 Rosmalen 19 tot 22 uur
oktober 17 2012 Italiaanse wijn-spijs cursus (deel 1) Perron 3 Rosmalen 19 tot 22 uur
oktober 11 2012 Masterclass Italiaanse wijnen 19 - 22 uur Perron3 Hof van Hollandlaan 1 Rosmalen (bij station)
september 23 2012 Masterclass Italiaanse wijnen 14 - 17 uur Perron3 Hof van Hollandlaan 1 Rosmalen (bij station)
september 1 2012 Masterclass Italiaanse wijnen 19 - 22 uur Perron3 Hof van Hollandlaan 1 Rosmalen (bij station)
juli 4 2012 Masterclass Italiaanse wijnen 19 - 22 uur Te bepalen a.h.v. grootte groep
mei 13 2012 Masterclass Italiaanse wijn en spijs Perron 3 Rosmalen 14 tot 17 uur
april 28 2012 Italiaanse wijn-spijs cursus (deel 5) Perron 3 Rosmalen 19 tot 22 uur
november 1 2011 Wijn-spijs cursus Oss Wijnhuis Cave 5 dinsdagavonden €185 p.p.
oktober 31 2011 Wijn-spijs cursus Rosmalen Perron 3 5 maandagavonden € 185 p.p.
oktober 23 2011 Italiaanse dagen Perron 3 consumenten beurs - workshops -proeven - beleven
oktober 22 2011 Italiaanse dagen Perron 3 consumenten beurs - workshops -proeven - beleven
oktober 21 2011 Italaanse dagen Perron 3 kickof met cabaret en proeverij
oktober 18 2011 Wijn-spijs cursus Oss Wijnhuis Cave 5 dinsdagavonden €185 p.p.
oktober 17 2011 Wijn-spijs cursus Rosmalen Perron 3 5 maandagavonden € 185 p.p.
oktober 16 2011 Najaarsproeverij met drie samenwerkende wijnhuizen. Perron 3
oktober 11 2011 Wijn-spijs cursus Oss Wijnhuis Cave 5 dinsdagavonden €185 p.p.
oktober 10 2011 Wijn-spijs cursus Rosmalen Perron 3 5 maandagavonden € 185 p.p.
september 27 2011 Wijn-spijs cursus Oss Wijnhuis Cave 5 dinsdagavonden €185 p.p.
september 26 2011 Wijn-spijs cursus Rosmalen Perron 3 5 maandagavonden € 185 p.p.
september 26 2011 Groesbeekse wijnfeesten Groesbeek met DOCG wijnen uit Italië van Pura Passione
september 25 2011 Groesbeekse wijnfeesten Groesbeek met DOCG wijnen uit Italië van Pura Passione
september 24 2011 Groesbeekse wijnfeesten Groesbeek met DOCG wijnen uit Italië van Pura Passione
september 13 2011 Wijn-spijs cursus Oss Wijnhuis Cave 5 dinsdagavonden €185 p.p.
september 12 2011 Wijn-spijs cursus Rosmalen Perron 3 5 maandagavonden € 185 p.p.
mei 28 2011 Stand op Smaak van Italië beurs Kasteel ter Haar in Haarzuilen
mei 22 2011 Zomerproeverij met drie importeurs Perron 3 Rosmalen
april 30 2011 Diner Asperges en wijn Perron 3 Rosmalen
april 23 2011 Wijnproeverij bij Culimaat keukens za 23 en ma 25 april De Ernst 7 postcode 5258 BM Berlicum
april 12 2011 Wijn -cultuurreis Sardegna Sardegna
april 10 2011 Italiaanse snoepjes Kerkdriel (op uitnodiging)
april 9 2011 Champagne proeverij Wijnhuis le Robinet Den Bosch
maart 19 2011 Stand op Italia al Dente Amsterdam