Amarone reis komt dichterbij ga mee 14 tot 17 oktober 2016

 

allegrini_amarone

20140627_130402Valpolcicella189

20140616_151319

Valpolicella 4

 

 

 

 

 

 

Een hele bijzondere wijn en dus ook een hele bijzondere reis gaan we maken.

De Amarone wordt gemaakt in Veneto in het noorden van Italiƫ in het Valpolicella gebied wat grenst aan het Garda meer en doorloopt tot aan Verona. Een bijzondere wijn die tot de drie koningen van de Italiaanse wijnen behoort, na de Barolo en de Brunello is de Amarone della Valpolicella een ultieme belevenis. Een feestwijn die weliswaar niet goedkoop is, maar echt niet onbereikbaar voor elke portemonee. In menig restaurant wordt per fles meer neergeteld voor een basis wijn die simpel gemaakt is.

  • Alleen de beste druiven worden geplukt
  • De druiven drogen 3 1/2 maand op de zolder van de wijnboer en verliezen 45% van hun vocht
  • Worden een week in het water gelegd om de schl weer toegangkelijk te krijgen
  • Dan volgt een lange gistingstermijn van 6 tot 8 weken
  • Houtlagering en tenslotte ook nog een zestal maanden fleslagering. Kan dus 2 1/2 jaar duren voordat er een wijn is.
  • Bewaarpotentieel is hoog 10 12 jaar en langer
  • Een ultiem mooie stevige wijn met een bijzonder evenwicht tussen zuren en zoet met een alcohol percentage van vaak meer dan 15% alc.

Er is nog veel meer te vertellen en te zien.

Ga mee met de valpolicella reis en beleef / proef het zelf. We gaan bij twee van de 12 Amarone huizen op bezoek die in de Gambero Rosso 3 bicheri hebben gekregen en onze BIO wijnboer Gabriele van La Dame hoort er wat ons betreft ook bij. Alle wijnen van hem zijn bijzonder goed.

Meer info / Hier inchrijven?