Den Bosch stad van de smaak???

Den Bosch wordt vaak geroemd om zijn vele restaurants. Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van onze restaurants? Hoe denkt u daarover? Worden er gezonde producten gebruikt (BIO) of authentieke smaken op het bord gebracht (lokale producten). Staan producten uit de kassen zonder smaak of kleur op het menu? (aardbeien in de winter)?

Als lid van Slowfood Nederland (zie www.slowfood.nl voor meer info) en als gastronoom sommelier kom ik dagelijks in aanraking met mistoestanden in de horeca. Minimale of zelfs inferieure kwaliteit zijn meer regel dan uitzondering en topproducten zijn zeldzaam. Over de wijn en de keuze daarin zal ik maar helemaal zwijgen, dat is bij meer dan 70% erg slecht qua prijs / kwaliteit en de onkunde op dit gebied is hemelschrijend. Amper iemand die een SWEN opleiding heeft gedaan. (SWEN staat voor Stichting Wijnexamens Nederland)

Graag ontvang ik uw reacties om mistoestanden aan de kaak te stellen en aan de andere kant smaak en kleur pareltjes in het zonlicht te zetten. Gaat u uit eten, geef een recensie en graag ontvang ik uw commentaar op info@pura-passione.nl met het doel een onafhankelijke lijst van beoordelingen van restaurants in Den Bosch en omgeving te maken. De horeca zou ik willen vragen de handschoen op te pakken en transparantie te geven in hun kwaliteit door onafhankelijke beoordelingen.

Doet u mee?

Ed Baten
Gastronoom Sommelier

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.