IJs en wijn?

Als gastronoom is “smaak” mijn belangrijkste object van studie. Daar hoort zeker onder deze “hete”omstandigheden ook IJs bij. IJssalons zijn te verdelen in ambachtelijke en industriële ijssalons. De eerste kan verse vruchten gebruiken echter ook nog smaak uit het flesje. Die worden overigens door 90% van de (industriële)  ijssalons gebruikt met alle nadelen van conservatoren en kleurstoffen erbij. Wanneer proef je nog echt fruit en liefst BIO producten? In den Bosch is Zammateo al jaren een klassiek Italiaanse ijsmaker en dat proef je. Uitmuntende herkenbare smaken, fris en fruit.  Niets uit de tube van de grootfabrikanten.

Ben je meer gecharmeerd van de hollandse slagroom-ijs smaak,  proef dan eens bij Lavinia een ijssalon in de dorpstraat te Vught. Heerlijk zwoele, zachte en smeuige pure fruit of andere smaken. Echt probeer het eens zelf, (de witte chocolade hmmm), dan weet je waar ik het over heb en nog betaalbaar ook,  geen Australians voor nodig om een top-ijs product te maken). Een dikke 10 hmmm.  Gaan we proeven in November bij een IJs en wijn proeverij. Datum prikken we nog, nu nog te warm voor! IJs van beide producenten vergelijken? Voor de liefhebbers!