Je hebt Glera en Prosecco

Het is dezelfde druif, maar bepalend is de streek waar deze vandaan komt. Glera is de oude naam voor de Prosecco. Deze mousserende wijn is al decennia lang de best verkochte mousserende wijn in de wereld en recent pas door ons landje ontdekt.

De oosterburen weten er al jaren raad mee, zij produceren ook al vele decennia hun eigen sekt en dat is vaak een heel erg aangename wijn. Maar de Prosecco is natuurlijk voorbehouden aan Italiƫ en de beste gebieden hebben een DOCG status. Dus garanties van autochtone druiven en beperkte productie, wat de kwaliteit ten goed komt.

Vorig jaar werd de Fagher uit Valdobbiadene tot beste Prosecco uitgeroepen. Een heerlijke wijn die met 10 g/l lichtelijk een zoetje vertoont en prachtig subtiel fruit zoals dat omschreven wordt. Probeer het verschil eens. Dit overtreft voor velen een champagne, maar ook die moet je leren drinken en combineren met tegenhangende smaken.

Natuurlijk is deze Prosecco de eerste wijn van de Masterclass Italiaanse wijnen.