Wijnkalender 2013 en het feest van Ferragosta

Ja wij zijn al bezig met de agenda van volgend jaar. Voor een wijnkalender werd een passende wijn gevraagd voor het feest van Ferragosta. Hieronder mijn bescheiden bijdrage over dit thema. Het feest van de Ferragosto valt midden in de Italiaanse vakantie periode op 15 augustus. Van oorsprong door de… Continue reading

IJs en wijn?

Als gastronoom is “smaak” mijn belangrijkste object van studie. Daar hoort zeker onder deze “hete”omstandigheden ook IJs bij. IJssalons zijn te verdelen in ambachtelijke en industriële ijssalons. De eerste kan verse vruchten gebruiken echter ook nog smaak uit het flesje. Die worden overigens door 90% van de (industriële)  ijssalons gebruikt met alle… Continue reading

Nieuwe Groupon actie van start

Na het succes van de eerste keer wordt het unieke aanbod voor de masterclass voor het najaar weer herhaald. Ga zelf op de website van Groupon kijken Een masterclass Italiaanse wijnen is een culinaire rondleiding met  echte topwijnen door de laars van Europa onder leiding van een gastronoom sommelier (wijn-spijs… Continue reading

Aardbeienfeest Zundert

Welke wijn past er nou bij aardbeien, dat was het centrale thema van ondergetekende, op de jaarlijkse aardbeienbeurs die afgelopen weekend in Zundert werd gehouden. In opdracht van Il Bambino een “ristorante – pizzeria” van Georgio en Simone werd een stand met diverse hapjes, hartig of zoet aangeboden aan het… Continue reading

Je hebt Glera en Prosecco

Het is dezelfde druif, maar bepalend is de streek waar deze vandaan komt. Glera is de oude naam voor de Prosecco. Deze mousserende wijn is al decennia lang de best verkochte mousserende wijn in de wereld en recent pas door ons landje ontdekt. De oosterburen weten er al jaren raad… Continue reading