Pasta alla zucca – pasta met pompoen en passende wijn

Ingrediënten (4 personen): 320 g pennen 600 g Pulp Pompoen 60 g spek 1 takje rozemarijn 150 g plantaardige bouillon 50 g extra jungle olijfolie 40 g ricotta kaas 30 g sjalot zout en zwarte peper q.b.

La cucina: Snijdt de pompoen in grote stukken, verwijder de zaden en de filamenten binnen, snij het vervolgens in plakjes en verwijder de schil. Knip de gesneden plakjes in +/- 1 cm stukken en neem het spek en snijd het in kleine stroken. Zet dan de pompoen en spek in twee verschillende kommen. 
Ondertussen, kook een pan zout water voor de pasta.
Maak de sjalot schoon en versnipper deze in een braadpan met de olijf olie, verhit het onder af en toe roeren. Voeg de spek toe en laat het in een paar minuten bruinbakken  samen met rozemarijntakken.   
Doe de pompoen in de pan en meng het allemaal samen. Voeg wat peper en zout toe en laat het geheel met groente bouillon 15-20 minuten koken. Wanneer het water bubbelt, kookt het deeg. Maak een stuk pompoen apart, doe het voorzichtig om het spek niet te nemen en over te brengen naar een mixer waar u ook ricotta combineert. Zorg ervoor dat u een romig mengsel krijgt door het terug te brengen in de pan met de dressing.
Dreineer de deeg in de tand rechtstreeks in de pan en roer goed om de dressing te absorberen. Pasta Met Pompoen is nu klaar om te worden gevoed en geproefd!
Passende wijn Tre Pini Primitivo, Trullo di Carnevale
Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.