Vergeten groenten bachanaal

Tijdens het grote feest der vergeten groenten in de historische groenten boerderij van Jac Nijskens en zijn grote groep enthousiaste vrijwilligers in Beesel (limburg) mochten wij dit weekend weer genieten van de producten van maar liefts 14 koks (kok teams) en de bijzondere gerechten die zij maakten.

In de kassen van de Historische groentenhof is een waar festijn voor de mond in de maak. Genieten van eerlijke en pure gerechten. Pura Passione!

Een feest voor de tong en af en toe een behoorlijke uitdaging voor de sommelier. Want welke wijn zet je in bij een Quiche van palmkool (voor mij het beste gerecht).

Hierin werd verwerkt 200 gr. palmkool, 250 gr mascarpone, 2 dl slagroom, 150 gr uitgebakken spekjes, 4 eieren, peper en zout, 5-6 plakjes bladerdeeg, dat alles in een taartvorm van 24 cm in de oven en een waarlijk verrukelijk en verrassend gerecht werd opgediend. Smullen geblazen dus. Voor mij was de Chianti Rufina hierbij de lekkerste wijn, de tanines voor de vetten die ruim in het gerecht aanwezig waren en de typische Sangiovese tonen, pasten perfect bij de palmkool. Een echte verrassing voor de tong. Overigens konden de 50 genieters en 25 tot 30 koks en vrijwilligers naast de 10 gerechten ook genieten van 5 basis wijnen en maar liefst 14 topwijnen van Italiaanse en Portugese origine. De historische groentenhof is te bereiken via website http://www.vergetengroenten.nl/ . Ook op Ytube zijn filmpjes te vinden. De Historische Groentenhof in Beesel is een heel bijzondere plek waar bijzondere en gezonde groenten te vinden zijn. Gaat het proeven en zie wat er nog meer op de wereld te koop is naast modern “gemanipuleerde” groenten in de supermarkt. p.s. je kunt er ook heel ludiek overnachten. Een topplek voor levensgenieters en mensen die 100 jaar willen worden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.