Puglia = “Pura Passione”, boek een reis bij Alina en ontdek zelf!

Geen zin in het hele verhaal? HIER kun je direct een reis boeken!

Puglia is voor mij vooral de geboorteplek van vriend Carlo Platano en woonplaats van Frans van Munster met Anna. Maar ook de plek waar Alina reizen naar organiseert. Zelf woont ze in Bardolino en spreekt uiteraard vloeiend Italiaans, maar haar olijven staan op een landje in Puglia, dus meerdere keren per jaar bezoekt ze dit prachtig deel van Italië en organiseert er reizen heen.

Mede gestimuleerd door Arlina, Carlo en door het ontzettend fijne contact met Frans en Anna en de wetenschap dat Puglese wijnen perfect passen bij de zachte smaken van een drinkwijn (hoeft niet bij het eten genoten te worden),  zulen wij meer aandacht  aan deze streek in Italië besteden.

Puglia heeft geweldige wijnen met de bekende Primitivo en Negro Amaro maar ook Nero di Troija, Bombino, de enige DOCG Rosato van Italië, verder de Moscato di Trani, een bijzondere dessertwijn de z.g.  dolce naturale een zoete/dessert wijn die niet dat superzoete heeft, maar ook nog zuren heeft, dus verrassend  aangenaam van smaak is . Ga het zelf eens proeven!

1001004007494450

Kijk ook eens op de website van Frans van Munster en de blog waar hij verhalen en recepten met zijn zus uitwisselt. Ondergetekende mag een rol spelen in het verhaal deze keer! Kijk zelf op http://fratello-sorella.nl

Anna danst op de tonen van Billy Vulcano 🙂 

koop zijn ebook Lekkerissimo (het geschreven exemplaar is alleen nog tweedehands verkrijgbaar). Een heerlijk persoonlijk verhaal over zijn ontdekking van Puglia, de smaken, hoe hij in een Trullo terecht kwam en verliefd werd op Anna en het land. Geniet van zijn recepten en zijn huidige bestaan als olijfolie boer. Over Anna en het eten, de recepten zijn toegevoegd en uit eigen ervaring kan ik melden dat ik geweldig gegeten heb. In het boek maakt u verder kennis met het varken en de capriolen van de poes, over Tonino en Tonino dolce.  Kortom over het leven puur en eerlijk. Gezond en genieten. (olijfolie van Frans kun je bij ons bestellen € 18 per fles)

Ziehier de Trullo waarin wij mochten overnachten.

Copia di Immagine 105

 

Zelf een bezoek brengen aan Puglia brengen; Neem contact op met Alina van HollandItalia events en laat u verrassen door wat Puglia te bieden heeft

 

Immagine 083  menzella 027Immagine 031 Copia di Immagine 034menzella 027

Reacties zijn gesloten.