Wijn – Cultuurreis Sardegna voorjaar 2015 (wordt 4 of 7 nachten)

Concept programma

Informatie: 8 daagse wijn / cultuur reis  naar Sardinië. Een reis terug naar het stenen tijdperk, de nuraghi, de natuur in, kennis maken met wilde zwijnen, schapen/kaas en vlees aan het spit, excellente wijnen en dubbel en dik genieten van een prachtig land, naar steden zoals Alghero waar meer Catalaans dan Italiaans wordt gesproken, naar de fantastische stad Calgliari een parel aan de zuidkust van het eiland. Kosten op enkel lunches na, all in voor  € 1190 (incl. vlucht Eindhoven – Alghero € 78) Er zijn maar beperkt plaatsen beschikbaar (min. 8 tot 16 deelnemers max. ) Ook maatwerk voor uw groep vanaf 8 personen en andere data is mogelijk, meer informatie, neem contact met ons op.

Mail:  info@pura-passione.nl of bel T 0651 222 009 voor meer informatie.

Wijn-cultuurreis Sardinië

Sardinië is een van die bijzonder plekken die tot de Italiaanse parels behoren en absoluut de moeite waard om te bezoeken.  Onze jaarlijkse wijn – cultuurreizen ging vorig jaar voor het eerst naar Sardinië. Er waren 8 deelnemers.

077.jpg 181.jpg
geiten.jpg paarden.jpg
Beknopt Programma (concept)

Dag 1 Vlucht naar Alghero vanuit Eindhoven. Overnachting in agriturismo Medulas met in de ochtenduren een wandeling door een echt stukje oer Sardinië direct achter de agriturismo gelegen.

Dag 2 Bezoek aan Alghero, lekker shoppen in het stadje en in de middag bezoek aan de excellente cantina Sella e Mosca. Het avondmaal (ja het laatste) maar dan van die dag in Medulas met veel uitbuiktijd naderhand en minimaal een en voor de volhouders meerdere glazen Mirto.

Dag 3 Bezoek Oristano en een bijzondere Cantina (wijn coöperatie) Drie dagen overnachting in zuid Sardinië met o.a. bezoek aan het schiereiland san Antioco met de flamingo baai. Bezoek aan prehistorische overblijfselen en de talloze elementen die gemaakt zijn door de Nuraghi o.l.v. gids Monique). Kookworkshop voor de culinaristen. Een kennismaking met de Sardijnse keuken en actief  aan de slag voor de liefhebbers. We eindigen de dag in stijl met hapjes en goede muziek.

Dag 4 Bezichtiging van Calgliari met o.a. een fabuleus uitzicht over de haven, het castellum en een bezoek aan het historisch museum. In de namiddag bezoeken wij de cantina Santadi.

Dag 5 Een boottocht om het eiland S’Antioco met alles er op en er aan. Lunch aan boord en zwemkleding verstandig. En nu maar bidden voor mooi weer.

Dag 6 Reis neer de oostkust met vinologische tussenstop. Wij overnachten in de agriturismo Los Canales in de buurt van Dorgali en eten in Ristorante Su Gogolone een traditioneel Sardijns top – Hotel/restaurant.

Dag 7 Bezoek aan Bitti met haar Tenores di Bitti, schaapherders die wel een heel bijzondere zangstijl hebben ontwikkeld en eten die avond bij Pierra Sanna, een schaapsherder maar ook een van de Tenores di Bitti. Bezoeken vooraf ook zijn prijswinnende schapenmelk fabriek met o.a. de beste ricotta van Sardinië.

Dag 8 De laatste foto’s worden gemaakt van het pittoreske Los Canales, een achtige agriturismo met prachtig uitzicht op een stuwmeer en de tocht naar Alghero brengt ons weer bij het vliegveld waar we inchecken voor de thuisreis.

Kortom een reis

  • Met vele verrassingen van culinaire en landschappelijke aard
  • Iedere avond proeven van het authentieke Sardinië (inclusief)
  • Proeven en genieten zijn verplicht, maar wij respecteren uiteraard uw voorkeur
  • Iedere dag een afwisselend en actief programma op rustige en gezellige wijze, maar met veel geniet momenten
  • Aan de fysieke gesteldheid van de deelnemers worden geen bijzondere eisen gesteld
  • Er is altijd een verpleegkundige en gastronoom – sommelier aan boord (voor het geval dat)
  • Diners en gidsen, vervoer, inclusief.
  • Andere vlucht nemen mogelijk. U krijgt € 78 reductie op de prijs. (denk wel aan  regelen van vervoer van/naar de luchthaven)

zee.jpg

Mail gerust als u interesse hebt en we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen, of schrijf in voor deze unieke reis via info@pura-passione.nl

Reacties zijn gesloten.