Sicilia – Sant Angelo Muxaro

Op zoek naar puur en passie en landelijke schoonheid, avontuur, een andere vakantie?

Ga eens naar de binnenlanden van Sicilia. Het plaatsje Sant Angelo Muxaro ligt zoals zovele plaatsjes in Italië op een berg. PierFilippo van het lokale toeristenbureau Valdikam heeft de plaatselijke bevolking als partner in de benadering van  toeristen betrokken. Lege kamers in het dorpje werden als BB ruimte ingericht, op het marktplein een ontmoetingsplaats voor bevolking en toeristen gecreeerd en een serie activiteiten georganiseerd voor kleine aantallen  bezoekers.

Bezoek het stadje eens en ontdek de geneugten van het dorpse leven. Bezoek tijdens de zaterdagochtend middels een tour door het stadje de ricotta makers in de vroege ochtend en proef eens verse ricotto, loop binnen bij het bakkertje en proef de vers gebakken broden en koekjes (in uitstekend Engels uitgelegd), de mandemaker en nog veel meer. Kijk zelf eens op de website voor meer.

Bezoek b.v. de Griekse tempels van Agrigento, maak excusies naar grotten, archeologische wandelingen, geniet van de natuur, tevoet of met de landrover. Ontdek Sicilië puur. zie voor meer www.valdikam.it

101_1217

101_1225 101_1218 101_1236 101_1243

Reacties zijn gesloten.