Wijn – spijs – cursus beginners en …

Vele malen hoor ik de vraag om een wijn c.q. wijn/spijs cursus.

Wijnland is net als een zak met zand, elke korrel is anders. Ook elke wijn is anders en zelfs de wijn van dezelfde druif is anders, dezelfde wijn van een ander jaar is anders. Vele regels en wetten zijn er, vlakuilen en wetenswaardigheden. De rode draad zijn een aantal zaken waar iedereen weet van zou moeten hebben. De zaak KURK bijvoorbeeld. Een thema waar menige discussie over gehouden wordt. Wat bedoelen we dan eigenlijk en wat moet je nou geloven. Of hoe worden wijnen gemaakt? Hoe wordt rosato eigenlijk gemaakt en een primeur of Novello? Vele vragen en ze zijn allemaal te beantwoorden. Het staat in boeken en is te vinden op internet. Alleen het proeven en direct hierop ervaringen uitwisselen, moet met een glas in de hand en wijn in de mond. Met wijnvrienden wordt er geleerd en beleefd. Vandaar een wijncursus voor iedereen (ook de kenners). Want al die kenners zijn als we het over Itali